این روزها تلفن همراه جزیی از زندگی ما شده و به موازات استفاده از آن، حوادثی که در راستای همراه داشتن این وسیله برای مردم رخ میدهد، نیز رو به افزایش است..
مسیر قانونی برای ردیابی تلفن همراه مسروقه - مقررات حاکم در حوزه تلفن همراه - نحوه دریافت ریز مکالمه تلفن همراه - پاک کردن اطلاعات از روی موبایل - چگونه اطلاعات موبایل را کاملا از بین ببریم .
این روزها تلفن همراه جزیی از زندگی ایرانیها شده است و به موازات استفاده از آن، حوادثی که در راستای همراه داشتن این وسیله برای مردم رخ میدهد، نیز روبه افزایش است. کم نیستند افرادی که حین صحبت با تلفن همراه طعمه سارقان ( مقالات مرتبط با سارق - سوالات مرتبط با سارق ) شدهاند و حداقل آسیبی که به آنان وارد شده از دست دادن مالشان است.
اگر سارقی تلفن همراه شما را به سرقت برد، مشترک باید در زمان به سرقت رفتن گوشی و یا مفقود شدنش ابتدا نسبت به سوزاندن سیمکارت اقدام کند؛ برای این کار باید به دفاتر امور مشترکین همراه اول مراجعه کرده و سیمکارتش را بسوزاند.
در زمان سرقت گوشیهای تلفن همراه، معمولا مخابرات پس از اطلاع مشترک، از طریق شماره سریال ۱۷ رقمی که در گوشی و پکیج آن قرار دارد، به پیگیری و ردیابی گوشیها اقدام میکند و مشترکانی که این شماره را ندارند، میتوانند با زدن کلید ستاره و سپس مربع و در نهایت عدد (۰۶) و دوباره کلید مربع، از این شماره مطلع شوند.
همچنین مشترکان سیمکارتهای ایرانسل در این مواقع ابتدا باید به سوزندان سیمکارت اقدام کنند و برای قطع خط هم میتواند به نمایندگیهای مجاز و مراکز خدمات رسمی ایرانسل مراجعه کند و هم میتواند از یک خط ایرانسل با شماره ۷۰۰ و یا از سایر خطوط با ۰۹۳۷۷۰۰۰۰۰۰ تماس بگیرد و به صورت تلفنی و توسط اپراتور و پس از احراز هویت، خط را قطع موقت کند.
با حقوق مشترکان موبایل آشنا شوید - چند نکته حقوقی درباره تلفن همراه - پیام های پیشگیری در حوزه تلفن همراه
مشترکان ایرانسل میتوانند به صورت اینترنتی هم از طریق Ecare.irancell.ir خط خود را قطع موقت کنند؛ روش قطع از طریق تماس با مرکز تماس یا اینترنت در هر ساعت از شبانه روز و از هرجای دنیا امکانپذیر است.
برای احقاق حق خود قبل از هر چیز باید به دادسرای عمومی و انقلاب محل وقوع جرم مراجعه و با ارایه مدارک مالکیت و مدارک هویتی به دادسرا شکایتی را با عنوان انسداد و ردیابی سیم کارت مطرح کنید. برای پیگیری این موضوع شرکتهای عمومی مخابرات هم میتوانند سیم کارت را مسدود و ردیابی و نتیجه آن را به دادسرا اعلام کنند.
اما این کار را در ارتباط و با دستور دادسرا انجام میدهند و شخص به طور مستقیم نمیتواند با این شرکتها ارتباط مستقیم داشته باشد. با ارایه درخواست شما، دادسرا شماره کدی را که روی تلفن همراه وجود دارد یادداشت می کند و با احراز هویت، یک برگ گواهی به شما میدهد مبنی بر اینکه نه تنها سیم کارت شما مسدود شود بلکه پرینتهای مکالمات و پیام کوتاه شما نیز به دادسرا ارایه شود.
این اقدام به این دلیل صورت میگیرد که از تاریخی که شما سرقت تلفن همراه خود را اعلام میکنید امکان دارد سارق یا سارقان ( مقالات مرتبط با سارق - سوالات مرتبط با سارق ) مکالمهای با تلفن شما داشته باشد که شرح آنها و شماره گیرنده میتواند به روند تحقیقات کمک کند.
بعد از آن، از طریق اپراتورهای تلفن همراه گوشی شما ردیابی خواهد شد و در نهایت نتیجه آن به دادسرا اعلام خواهد شد. برای مثال اعلام میشود که گوشی شما یا با شماره خاصی در حال فعالیت است یا در منطقهای در حال استفاده است. اگر سیم کارتی در گوشی به سرقت رفته موجود باشد، از طریق شماره و مالکیت آن پیگیری میشود و اگر هم منطقه آن مشخص شده باشد، پیگیری و یافتن آن از طریق ضابطین دادگستری آگاهی یا کلانتری انجام میشود.
طبق اعلام، گوشیهای سرقت شده معمولا به فروش میرسند، بنابراین کارشناسان تاکید دارند که افراد باید در خرید گوشیها دقت داشته باشند تا نسبت به خرید انواع معتبر و دارای شناسنامه اقدام کنند، زیرا در نهایت فردی که اینگونه گوشی را بدون فاکتور خریداری کرده، مقصر و مجرم شناخته میشود.